Борщ (холодник)
На дворі літо, спека, хочеться чогось легкого і приємного, але ситного! І тому сьогодні ми будемо готувати борщ (холодник). Рецепт перевірений часом і дуже улюблений мною!
Для основи і борщів зелених нам знадобиться 3 буряків середнього розміру, сіль, цукор і 9% оцет.
У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, цукор і ставимо на плиту.
Буряк очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Поки ми різали буряк вода у нас нагрілася. Знімаємо її з плити, наливаємо оцет. Оцет беріть за смаком. Обов’язково спробуйте воду, смак повинен бути приємним, кисло-солодко-соленим. В наш маринад викладаємо буряк. Буряків повинно бути багато, у нас повинен вийти густий суп.
Ставимо нашу каструлю на плиту, доводимо до кипіння і варимо 1-2 хвилини. Після більшу частину відвару зливаємо в окремий посуд і відкладаємо в сторону.
Знову ставимо каструлю на плиту і варимо буряк до повної готовності. Знімаємо з плити, повертаємо відкладений відвар назад в каструлю з уже готової буряком.
Даємо охолонути до кімнатної температури і прибираємо в холодильник.
Для заправки і борщів зелених нам знадобляться свіжі огірки, зварені в круту яйця, зелень (кріп, зелена цибуля) і відварну картоплю. Скільки і чого брати не кажу, оскільки все визначається виключно вашим смаком.
Ріжемо кубиками, рубаємо зелень. Розмішуємо, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник.
Тепер у нас є все для того, щоб зібрати і подати до столу борщ.
При подачі в тарілку наливаємо буряковий настій. Можна з шматочками буряків або без, хто як любить.
Кладемо нарізані овочі з зеленню.
І кладемо хорошу щедру ложку сметани.
Прикрашаємо половинкою яйця і в такому вигляді подаємо.
Наше блюдо готове і мені залишається побажати вам приємного апетиту! Дуже сподіваюся, що це блюдо вам дуже сподобається!