Кулінарія

Попався цікавий салат з куркою і сиром. Готую тепер на всі свята (і просто до вечері). Смачно і просто

Всього 5 інгредієнтів – і смачний салат на будь-який випадок готовий. Такого рецепта я ще ніде не зустрічала, думаю вам такий салатик теж дуже сподобається, тому відразу запишіть собі куди-небудь цей рецепт.

Дуже смачно, ситно, прекрасне поєднання інгредієнтів і готувати такий салату просто. До речі, у цього салату немає ніякого назви чомусь. Можете придумати самі.

Приступимо:

Отже, в основі салату – курка і сир. Головне правило: цих інгредієнтів має бути рівна кількість. Я беру приблизно за 250гр.

Курку потрібно зварити (воду підсолити за смаком), остудити і нарізати шматочками.

Поки вариться курочка, є час зайнятися іншими інгредієнтами:

Яйця теж варимо і нарізаємо. На сковороді злегка обсмажуємо волоські горіхи і рубаємо ножем, щоб вийшло дрібно. Ріжемо чорнослив, не забудьте його промити перед цим.

Інший головний інгредієнт – це сир. Тут є нюанси:

Сир для цього салату беремо адигейський. Він тут просто ідеально вписується. Його ріжемо невеликими шматочками або ламаємо.

  • Якщо немає такого сиру – беріть інший. Але знайте, що саме з адигейський буде смачніше всього.

З’єднуємо всі 5 інгредієнтів: курку, сир, яйця, горіхи і чорнослив.

А тепер заправка:

Можна просто заправити салат майонезом, а можна зробити дуже смачну заправку:

Змішуємо майонез, часник, подрібнену зелень, чорний перець і приправу хмелі-сунелі.

Примітка:

Якщо салат заправлений просто майонезом, то його можна відразу ж подавати на стіл. А якщо будете робити заправку, про яку я розповіла вище, то салат потрібно прибрати на 30-60 хвилин в холодильник, щоб він просочився смаками і ароматами заправки.

Приємного апетиту, мої дорогі!

Інгредієнти:

  • курка (грудка або будь-які інші м’ясні частини) – 250гр
  • сир адигейський – 250гр
  • яйця – 3 шт
  • чорнослив – 150гр
  • горіхи волоські – 150гр
  • Для заправки:
  • майонез – 5-6 столових ложок
  • часник – 1-2 зубчики
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • перець – 1/2 ч. л.
  • зелень будь – яка- за смаком
  • *салат можна не солити, але якщо солі не вистачає на ваш смак – додайте дрібку