Попався цікавий салат з куркою і сиром. Готую тепер на всі свята (і просто до вечері). Смачно і просто
Всього 5 інгредієнтів – і смачний салат на будь-який випадок готовий. Такого рецепта я ще ніде не зустрічала, думаю вам такий салатик теж дуже сподобається, тому відразу запишіть собі куди-небудь цей рецепт.
Дуже смачно, ситно, прекрасне поєднання інгредієнтів і готувати такий салату просто. До речі, у цього салату немає ніякого назви чомусь. Можете придумати самі.
Приступимо:
Отже, в основі салату – курка і сир. Головне правило: цих інгредієнтів має бути рівна кількість. Я беру приблизно за 250гр.
Курку потрібно зварити (воду підсолити за смаком), остудити і нарізати шматочками.
Поки вариться курочка, є час зайнятися іншими інгредієнтами:
Яйця теж варимо і нарізаємо. На сковороді злегка обсмажуємо волоські горіхи і рубаємо ножем, щоб вийшло дрібно. Ріжемо чорнослив, не забудьте його промити перед цим.
Інший головний інгредієнт – це сир. Тут є нюанси:
Сир для цього салату беремо адигейський. Він тут просто ідеально вписується. Його ріжемо невеликими шматочками або ламаємо.
- Якщо немає такого сиру – беріть інший. Але знайте, що саме з адигейський буде смачніше всього.
З’єднуємо всі 5 інгредієнтів: курку, сир, яйця, горіхи і чорнослив.
А тепер заправка:
Можна просто заправити салат майонезом, а можна зробити дуже смачну заправку:
Змішуємо майонез, часник, подрібнену зелень, чорний перець і приправу хмелі-сунелі.
Примітка:
Якщо салат заправлений просто майонезом, то його можна відразу ж подавати на стіл. А якщо будете робити заправку, про яку я розповіла вище, то салат потрібно прибрати на 30-60 хвилин в холодильник, щоб він просочився смаками і ароматами заправки.
Приємного апетиту, мої дорогі!
Інгредієнти:
- курка (грудка або будь-які інші м’ясні частини) – 250гр
- сир адигейський – 250гр
- яйця – 3 шт
- чорнослив – 150гр
- горіхи волоські – 150гр
- Для заправки:
- майонез – 5-6 столових ложок
- часник – 1-2 зубчики
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- перець – 1/2 ч. л.
- зелень будь – яка- за смаком
- *салат можна не солити, але якщо солі не вистачає на ваш смак – додайте дрібку