Феноменальний салат з куркою — перлина новорічного столу
Цей простий і недорогий салат з курячою грудкою дійсно є прикрасою будь-якого святкового столу і захоплює гостей всякий раз, коли я його готую.
Це ще один рецепт з улюбленої мною польської кухні, який ефектно виглядає на столі і спонукає всіх спробувати його. А той, хто спробує, відразу ж захоче ще!
Салат з курячою грудкою, сиром і яйцями обійдеться дуже недорого, він підходить для будь-яких вечірок та святкувань. Впевнена, що, одного разу спробувавши його, ви ще не раз повернетеся до цього рецепту. Інгредієнти наведені для заповнення однієї салатниці діаметром 20 см і висотою 6 див.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе;
- 1 ч. ложка приправи каррі;
- 1/2 ч. ложки солі;
- 2-3 ст. ложки рослинної олії;
- 5 варених яєць;
- 1 червона цибулина;
- 150 г твердого сиру;
- 50 г очищених насіння соняшнику;
- 250 г помідорів чері;
- 6 ст. ложок майонезу;
- трохи зеленої петрушки для прикраси.
Приготування:
Курячу грудку вимийте, витріть насухо паперовим рушником і наріжте невеликими кубиками.
У мисці змішайте куряче м’ясо з порошком каррі і сіллю, залиште на 30 хвилин, щоб воно набуло аромат спецій.
Після закінчення цього часу розігрійте на середньому вогні сковороду з 2-3 ложками олії, обсмажте курку до готовності, часто перемішуючи (близько 20 хвилин).
Насіння соняшнику обсмажте на сухій сковороді до появи аромату.
Цибулину наріжте дрібними кубиками, а сир і яйця натріть на крупній тертці.
Викладіть нарізані яйця в салатницю, змастіть майонезом.
Потім викладіть рівним шаром обсмажене куряче м’ясо.
М’ясо посипаємо нарізаною цибулею і знову змащуємо майонезом.
Наступний шар – насіння і сир.
Змастіть цей шар майонезом, добре розгладивши його тильною стороною ложки.
Нарешті, викладіть від центру колами розрізані на половинки помідори.
Центр салату прикрасьте букетиком із свіжого листя петрушки.
Поставте салат на годину-другу в холодильник і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!