Кулінарія

Це домашнє частування до чаю ніколи не приїдається. Як я роблю ідеальне пісочне печиво

Ніжне і розсипчасте, зовсім не сухе домашнє печиво дуже просто приготувати зі звичайних продуктів. Я його періодично печу, так як воно смачніше магазинного, чоловікові та дочці подобається. Вона його навіть в школу може брати, перекусити на перерві смакотою.

Пісочне печиво – рецепт

Головне дотримуватися рецептури приготування.

Знадобиться:

  • 150 грам вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 100-120 грам цукру;
  • 300-320 грам борошна;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • Ванілін.

Просте і швидке приготування домашнього печива

Масло заздалегідь дістати з холодильника і розрізати на кубики. Воно має бути м’яким, але не расстять.

У мисці збиваємо міксером яйця з цукром до повного його розчинення.

Додаємо в яєчну суміш м’яке масло і ще раз збиваємо до однорідності.

Всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і вимішуємо руками тісто. Воно виходить досить туге, до рук не липне. Сформувавши куля, прибираємо його в пакет і кладемо на 30 хвилин у холодильник.

Через півгодини дістаємо, викладаємо на присипаний борошном стіл і розгортаємо в тонкий пласт приблизно півсантиметра товщиною. Нарізаємо печива і перекладаємо їх на застелене папером деко. Можна і просто відривати однакові шматочки і відразу робити з них тонкі кружечки.

Випікаємо при 180 С протягом 15 хвилин. Слідкуйте за печивом, як зарум’яниться виймайте, не передержите.

Залишилося дати йому охолонути і перекласти в вазочку. Пробуйте, пригощайтеся – це смачно.

Обов’язково зауважу – можна додавати в тісто на свій смак, горіхи або родзинки.