Кулінарія

Салат олів’є з куркою і свіжим огірком

Дуже ніжний, ароматний і смачний салат Олів’є з куркою і свіжим огірком. Мій улюблений рецепт Олів’є. Для приготування використовую запечений стегенце, який можна замінити на будь-куряче філе. Для освіжаючого смаку додаю кріп, зелений лук і свіжий огірок. Всі продукти відмінно поєднуються між собою і в результаті виходить неймовірно ароматний і дуже смачний салат.

Порції 5

Час підготовки 40 хвилин Час приготування : 15 хвилин

Інгредієнти

  • 250 гр. курка (запечений стегенце)
  • 2 шт. картопля (більше середньої)
  • 2 шт. куряче яйце (великі)
  • 1 шт. морква (середня)
  • 1 шт. огірок (свіжий, середній)
  • 1 невелика банка горох (консервований)
  • 4 гілочки кріп
  • 1 пучок зелений лук
  • за смаком майонез
  • по смаку сіль

Інструкції

1. Курячі яйця відварюємо у воді близько 10 хвилин. Картопля з морквою промиваємо з губкою і відварюємо у воді до повної готовності близько 30 хвилин. Готові овочі та яйця заливаємо холодною водою і остуджуємо. Це прискорить процес підготовки продуктів. Всі очищаємо.

2. Для приготування Олів’є я купила запечений стегенце. Це скорочує час приготування. Можна використовувати будь-варене або запечене куряче філе. Готувала салат з вареної грудкою, і з вареними стегнами, теж смачно і ароматно виходить.

3. Стегенце очищаємо від шкіри.

4. Філе від’єднуємо від кісток, нарізаємо на невеликі кубики і викладаємо в миску.

5. Підготовлену картоплю нарізаємо кубиками і кладемо в миску.

6. Готову моркву з яйцями подрібнюємо на кубики і додаємо в миску.

7. Невелику банку горошку відкриваємо, зливаємо рідину і викладаємо в миску. Додаємо нарізану на кубики свіжий огірок.

8. Для приготування беру багато зеленої цибулі, тому ріпчаста цибуля не додаю. Кріп з зеленою цибулею дрібно нарізаємо і відправляємо в миску до інших інгредієнтів. Салат Олів’є з куркою готовий.

9. Для заправки можна використовувати сметану або майонез. Я заправила салат майонезом. Готовий салат посипаємо сіллю, поливаємо майонезом, добре перемішуємо, 20-30 хвилин настоятися в холодильнику і відразу подаємо на стіл. Олів’є виходить ніжним і дуже смачним.

Приємного апетиту!