Кулінарія

Печеня зі свинини з беконом і томатами. Результат перевершує всі очікування. Беріть на замітку!

Порцій: 2

Час приготування: 1 ч. 30 м. (10 хвилин на підготовку, 1 година 20 хвилин на приготування)

Інгредієнти

Бекон –30г
Вода –50 мл
Крохмаль кукурудзяний -0. 5 ч. л.
Цибуля –1шт.
Мед –1ч. л.
Перець чорний мелений –за смаком
Помідори у власному соку –250г
Свинина –500г
, Сіль –за смаком
Часник –1зуб.

Приготування

1. Підготувати необхідний набір інгредієнтів: м’якоть свинини, наприклад, шию, бекон, цибуля, часник, мед, томати у власному соку, часник, кукурудзяний крохмаль, сушений розмарин, сіль і мелений чорний перець.

2. Бекон нарізати невеликими шматочками, викласти на розігріту сковороду і обсмажити з усіх боків до підрум’янення.
Потім прибрати зі сковороди на тарілку.

3. Часник очистити, розім’яти ножем, викласти на сковороду, на якій смажився бекон і обсмажити з двох сторін по 1 хвилині з кожної сторони.

4. М’ясо сполоснути, обсушити і нарізати на шматочки середнього розміру.
Викласти шматочки м’яса на сковороду в один шар.

5. Обсмажити на сильному вогні з одного боку, а потім перевернути на іншу сторону.

6. Цибулю очистити, нарізати пір’ям.
Додати на сковороду цибулю і обсмажити разом з м’ясом, поки цибуля не стане золотистого кольору.

7. Додати на сковороду до м’яса і цибулі помідори у власному соку.
Якщо у вас свіжі помідори, можна зняти з них шкірку, а м’якоть подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.

8. Посолити, поперчити і приправити розмарином.

9. Повернути на сковороду обсмажений раніше бекон.

10. Перемішати всі компоненти, накрити сковороду кришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом 50-60 хвилин.

11. Через деякий час додати до м’яса мед.

12. І крохмаль, розведений у невеликій кількості води.
Тушкувати під кришкою ще 1-2 хвилини, поки соус, в якому готувалося м’ясо, не почне густіти.
Вимкнути нагрів блюдо і дати настоятися під кришкою протягом 10 хвилин.

13. Подавати в якості основного блюда з улюбленим гарніром або салатом.
Приємного апетиту!