Город

Коли потрібно перестати поливати буряк і моркву в кінці літа перед збиранням урожаю

Буряк і моркву перші овочі на городі і на столі, всім хочеться, щоб вони були смачними і великими. Грядки з цими городніми культурами потрібно міняти кожні 3 – 4 роки, довше на одному місці не вирощувати.

І буряк і моркву прибирати з грядки треба вчасно, не давати їм зростати, інакше коренеплоди загрубеют і не будуть довго зберігатися. Перед збиранням врожаю змінюється і ставлення до поливу буряків і моркви, його треба закінчити.

При зайвому поливі буряк і моркву втрачають звичайний смак і забарвлення плодів, і мають всі шанси загнивати.

Морква у нас відчуває потребу у волозі до появи сходів, потім кількість поливів поступово зменшується і приблизно до кінця серпня, коли у моркви сформуються коренеплоди, поливати грядку з морквою треба не частіше 1 рази в тиждень, і то, якщо немає природних опадів у вигляді дощику.

Коли припиняють поливати моркву і буряк

За загальним правилом морква перестають поливати в середньому за 2 тижні до збирання врожаю. Досяг у коренеплід моркви величини для даного сорту, можна визначити по виступаючій частині коренеплоду, або викопати одну морквину для зразка.

Коли припиняють поливати буряк? Приблизно з кінця липня – перших чисел серпня, полив буряків потрібно припинити повністю. У нас в районі клімат дозволяє фермерам вирощувати моркву, капусту і ту ж буряк у полі без створення системи поливу, цілком вистачає дощів.

Фінальну підгодівлю для моркви і для буряків вношу в першій половині серпня і це зольний настій. В золі є багато корисних мінералів, які дозволяють виростити хороший урожай буряків і моркви. На 10 л води потрібно 1 – 1,5 склянки деревної золи: розмішати, потім залишити на годинку інший і настій попелу готовий до використання.

Як зробити буряковий квас

Після збирання врожаю можна приготувати смачний і корисний буряковий квас. Для цього знадобиться 1,5 кг буряків і 6 л води, і більше нічого. У буряка, як і у капусти в цьому випадку запускається процес зброджування.

Буряк очищаємо, нарізаємо на брусочки довжиною 3 – 4 см і заливаємо холодною водою. Щоб запустився процес зброджування, потрібна температура в межах 20 градусів тепла, тоді квас буде готовий через 2 тижні. Зазвичай я ставлю квас коли включається опалення, щоб ємність з квасом, поставити до батареї.